EMDR EHBO

snel hulp bij psychotrauma

Eye Movement Desensitization and  Reprocessing (EMDR). 

 

Meestal snelle verbetering bij Psychotrauma (PTTS en ASS).

 

Nu behandeling binnen 5 werk dagen !

(EMDR EHBO).

 

Zelfs ( indien beschikbaar ) binnen 24 uur behandeling mogelijk!

(EMDR EHBO PLUS)

 

Beschikbaarheid EMDR EHBO PLUS:

EMDR EHBO PLUS is nu NIET BESCHIKAAR.


EMDR EHBO

Voor wie?

 

EMDR EHBO is bedoeld voor diegenen die een enkelvoudige trauma hebben meegemaakt, zoals een ongeval, overval, verkrachting, brand, mishandeling of pesterijen. En op dit moment is er sprake van klachten waarvan een sterk vermoeden bestaat dat deze na en ten gevolge van het trauma zijn ontstaan.

Bijvoorbeeld herbelevingen, angst en paniek, prikkelbaar zijn, vermijdingsgedrag.

EDMR EHBO

Hoe ? - De behandeling

 

Na een voorbereidende fase zal gevraagd worden om je te concentreren op het aspect van het trauma dat nu het naarste gevoel oproept. Tegelijkertijd word je gevraagd een afleidende prikkel te volgen ( in de regel met de ogen of oren). Tussendoor worden er periodiek vragen gesteld. Na verloop van tijd zal het nare gevoel afzwakken en uiteindelijk meestal verdwijnen.

EMDR EHBO

Hoe werkt EMDR ?

 

Sinds de ontdekking van EMDR door Francine Shapiro in 1989 is er nog steeds  geen eenduidigheid over hoe en waarom emdr werkt. Recent onderzoek laat zien dat EMDR een onderdrukkende invloed heeft op de amygdala. Dit is een gebiedje in de hersenen dat betrokken is bij regulatie van emoties en de opslag van emotioneel geladen herinneringen in het geheugen.